roadtrip

I måndags började jag och Alina vår roadtrip mot Tyskland, vi hade fått låna pappas skåpbil och tänkte göra samma resa som många andra. Färjan från Helsingborg till Helsingör, genom Danmark sen nästa färja över till Tyskland stanna några ynka timmar köpa öl och sen tillbaka! Det var en fantastiskt rolig roadtrip måste jag säga! Många skratt och tokskrik. Första stoppet blev i Jönköping där vi var in på varenda detaljhandel, färghandel, arbetsklädesbutik i jakt på vita målaroveraller som man som student ska ha. På sista stoppet fick vi höra att det är beställningsvara i de flesta butiker. Så efter två timmars jakt beställde vi helt enkelt de jäkla overallerna. 
 
Därifrån körde vi raka vägen mot Helsingborg där vi hade bokat rum på ett hostel för att få sova iallafall lite under denna roadtrip. Vi passade även på att äta fantastiskt god kvällsmat, blåmusselsoppa och ett glas vitt bjöd Helsingborg på innan det var dags att knoppa. Klockan ringde 3 på morgonen och det var bara att fortsätta. Det var min tur att köra, i jakten på en bensinmack i Danmark hann jag göra en olaglig U-sväng, en laglig U-sväng men då körde jag mot rött iställen. Var väll kanske tur att klockan var en sisådär 4 på morgonen. När vi väl hittat en mack och fortsatte började det ösregna så i mörker och spöregn for vi igenom Danmark. Sista företeelsen i Danmark blev att åka över en refug då vi kom i fel fil när vi skulle på färjan mest för att vi inte hörde vad killen i luckan sa. 
 
Denna roadtrip har mest handlat om jakter måste jag ändå säga. För väl i Tyskland började jakten på König Pils, som jag fick sagt skulle finnas på vilken tysk matbutik som hellst, jo tjena! Men vi hittade den tillslut och när vi väl hittade den fanns den på höglager. Efter ex antal stopp på olika spritbutiker var det dags att röra sig hemåt igen. Vilket gick fantastiskt bra genom Danmark tills vi skulle in i Köpenhamn och äta mat, inte en bra idé, denna gång var det iallafall inte jag som körde så Alina fick stå för några högst märkliga filbyten. Väl tillbaka i Sverige gick det galant, fram tills det blev min tur. Då började det ösa ner och vi fick imma på insidan som bara gick bort om man hade iskallt i bilen. Men vi kom hem i ett stycke och många skratt rikare! 
 
life by sarashiny | | Kommentera |
Upp